just wanna have bright smile everyday ^^

Tuesday, May 31, 2011

help u lost weight with watermelon =)


waaaaaaaahhh~ a heart shape watermelon. impressing! whether its love in shape, square, sphere, ellipse or what ever shape its is, its still Watermelon right  =)

this red watery fruit has a lot of benefit that 1 of it, is helping u to loss weight! this fruit has amazingly high water content, with low energy density and low calories even though u eat a lot. Amigos when it comes to low calories it simply mean u need less energy to burn the calories stored in it that will reduce the formation of fat. ho ho ho. its low energy density as its water content is very high which prevent you from dehydration and the best part is the desire to eat other dessert that high in calories reduced! 

water content in watermelon help you in natural diuretic process aka urination. people who consume a lot of watermelon will increase the urination and help you to slim you tummy!

watermelon also help in improving our immune system n more, it reduced the heart disease risk from the antioxidant element in it.

ur body needs a lot lot lot of water. i know not all of u like to drink mineral water or consume less than 8 glasses per day. try to eat watermelon so that ur body will not be dehydrated easily n make it as healthy dessert  for ur natural slimming process =)


luv luv luv



Monday, May 30, 2011

potbelly! foods u should avoid =)

having a potbelly? its very uncomfortable especially its visible when u were sitting. women especially will feel shy having this kind of 'accessory' at their tummy. from one of the article that i read yesterday, there are a few foods that u should avoid :

1) pop corn! 
why why n why. corn-based products are very good 4 ur health but.... pop corn. is a no no as it is coated with caramelized sugar and butter with a lot of salt. blended salt and fat will increase the cholesterol in ur body. the high salt level will cause water retention that cause flatulence(potbelly)

2) soy sauce 
1 table spoon of soy sauce contain 1000mg of salt! its a lot. so the effect just the same as eating pop corn

3) dried fruit  
its contain fairly high sugar content! its contain high calories due to dehydration process that remove the water content. so when the fruit is dry u will consume a lot of it
                             

there are simple tips from me that you can practice to avoid this potbelly from haunting your emotion

1) drink a lot of water. mineral/ plain water of cause. as the factor of potbelly is due to water retention.
2) regular exercise. the best exercise that i highly recommended are swimming and jogging =) to bur the calories at ur tummy
3) reduce the amount of fat in take
4) take low calories food. there are some food that are low in fat but very high in calories. read the label provided
5) do sit up regularly or every morning
6) eat a lot of vegetables and fruits
7) no snack after 10pm please! avoid junk food, soda

well thats the only tips that i have. feel free to share anything. sharing is caring

luv luv luv

6 food that help u to look younger =)

1. Grains
foods, anti-aging, premature aging, skin, skin protection, skin texture, skin nutrition
Grains and nuts like almonds, pumpkin seeds or sunflower seeds are rich in vitamin E are good for skin.
Vitamin E is very influential on the skin because vitamin E is the most powerful weapon against premature aging. Vitamin E deficiency causes rough skin texture, dry and dull.

2. Acerola
foods, anti-aging, premature aging, skin, skin protection, skin texture, skin nutrition
Acerola is a fruit that contains vitamin C  3000 more than orange juice. Vitamin C has a property makes the skin glow and minimal facial wrinkles.
3.  Watermelon and Tomato
foods, anti-aging, premature aging, skin, skin protection, skin texture, skin nutrition
Orange and red fruits such as watermelon and tomatoes are rich in beta-carotene and lycopene, which helps improve skin protection against the harmful effects of ultraviolet light.
4. Cucumber Skin
foods, anti-aging, premature aging, skin, skin protection, skin texture, skin nutrition
Skin cucumbers contain silica which is useful to make skin supple and prevent loss of collagen from skin, so that delay the onset of wrinkles for a long time
5. Broccoli
foods, anti-aging, premature aging, skin, skin protection, skin texture, skin nutrition
These green vegetables contain sulforaphane that increasing the activity of enzyme formation duty to protect skin cells from ultraviolet rays radias.
6.  Trout Fish
foods, anti-aging, premature aging, skin, skin protection, skin texture, skin nutrition
Trout fish contains a lot of eicosapentaenoic acid (EPA) – an unsaturated fatty acid omega-3 that stimulates repair skin cells.

Tuesday, May 24, 2011

faizah herba ponni taj mahal =)

yeah! i love love love cooking! but i have a lot of food allergic. thats the worse part. huhuhu. and im getting thinner n thinner every year since my childhood ="( .

chubby chubby chubby

since childhood my mother has to force me to eat!. hahaha. im quite chubby before this. believe it or not..  high carbohydrate food is giving me problem. maybe thats one of the reason im getting thinner as my carbohydrate consumption is getting lesser and lesser. im a mix malay chinese who really cannot eat a lot of rice. hahaha. 

not having rice for 3 days is really really common. n sometime until 1 or 2 weeks. BUT i have to EAT RICE. my body needs it =(. my mama really loves me so she find a solution for me. oyeah!

its kinda expensive white rice. for 5kg it cost RM35.80. with this price you can buy 10kg normal rice. so i list down some benefit of it :

1. less carbohydrate which until 70%! (even so, you will eat a lot)
2. good for diabetic patient
3. the husk is steam with the rice that will ensure all the minerals and other nutrients in the outer coat are absorbed into the rice, giving taj mahal rice its unique flavour.
4. it is grown organically with no toxic
5. high in calcium
6. less fat with high protein 
7. help to loss weight. hehehehe

its expensive but u know what this 5kg rice can last for ONE SEM for me >____<.  plus it is healthier HEALTHIER =)

luv luv luv 

Monday, May 23, 2011

kerja yang di pandang rendah tetapi besar nilainya =)

segelintir dari masyarakat kita kadang kala memandang rendah sesetengah pekerjaan kerana mempunyai anggapan seperti 'eeeeeee buruh binaan. x standard la' , 'mekanik jeeee', dan lain. dan ada juga yang kadang kala mencemuh pekerjaan orang lain dengan kata-kata kesat secara depan-depan. kadang kala memberi pandangan dan senyuman sinis apa bila melewati pekerja yang sedang membuat kerja- kerja di tepi-tepi jalan.

sebagai seorang pelajar kejuruteraan awam. saya ingin berkongsi sedikit pandangan saya mengenai pekerjaan sebagai buruh binaan. segelintir masyarakat beranggapan bahawa bekerja sebagai buruh binaan adalah low standard, rendah dan hina. hanya sesuai untuk orang miskin yang x berpelajaran, orang indonesia, bangladesh, kemboja dan vietnam. Tapi pernah tak anda semua berfikir. tanpa mereka yang anda anggap hina dina ini maka tiada la bangunan yang tinggi melangit, bangunan yang cantik bagaikan istana, dan RUMAH anda. rumah anda x akan terbina sendiri tanpa ada orang seperti buruh binaan yang mendirikan nya. dan tiada la juga bangunan kebanggaan kita, petronas twin tower yang gah sebagai salah sebuah bangunan tertinggi DUNIA

setiap pekerjaan sememangnya ada risiko. pekerjaan seperti doktor sendiri ada risikonya. apa tah lagi sebagai buruh binaan. di mana-mana sahaja kemalangan kecil atau besar boleh berlaku. pernah x anda terfikir. jika salah seorang dari keluarga anda seorang buruh binaan. anda berpandangan 'alaaaaaaa. buruh binaan ja pun. gaji apa sangat'. Ya. anda boleh katakan gaji mereka apa la sangat. tapi untuk pengetahuan anda semua gaji mereka adalah lebih tinggi dari pekerja kerajaan. sebagai buruh binaan untuk membuat rumah gaji bagi SEHARI adalah RM100. bayangkan jika dalam 30 hari sebulan seminggu sekali sahaja cuti. mereka boleh mendapat RM 2600. starting gaji pekerja kerajaan pun RM 900. semasa saya pergi ke tapak binaan, gai buruh binaan di sana adalah RM125 sehari = RM3250 sebulan. dan ada juga buruh binaan yang mendapat gaji RM150 sehari. bergantung pada saiz projek nya. jika RM150 sehari bermakna RM3900 sebulan. starting gaji engineer petronas pun RM 3500 sahaja. belum lagi campur dengan duit-duit lain dan jika x ambil apa-apa cuti.

jangan la kita memandang rendah pada apa pun pekerjaan mahu pun pekerja nya. sesungguhnya setiap pekerjaan yang halal adalah sangat mulia. untuk menyara keluarga. lakukan la setiap pekerjaan dengan ikhlas untuk mencari keredhaanNya. 

ceria-ceria selalu dan selamat beramal
luv



Wednesday, May 18, 2011

nak ponteng ke x XD~

setelah bersusah payah berusaha
x nak ponteng klas piano
contohnya
jawab test 2 TOS 3 jam awal
keluar final exam geotech awal
esok
kene ponteng la gamaknya
huhuhuhuhu
leh je balik esok.
tapi
tapi
tapi
mama
along
n cik siti
x bagi saya balik la
oooooooooooooooohhhhhhhooooooooooo~
pengaruh kakak2 memang kuat
guna perisai pun x berguna 
huhuhuhu
melayang rm20 untuk klas ni
tapi x pe
gantinya
saya akan dapat baskin robbin
weeeeeeeeeeee~
agak2 kalau saya ponteng klas 3 kali
iaitu equal to rm60 dapat tukar x
dengan kasut sepasang
dapat x dapat x
ngeh3

tata~
leb u muahmuah =)


Saturday, May 14, 2011

4 jam mengusha =P


1st time drive sensorang balik melaka dari UTP
seronok gak 
seronok apa
seronok mengusha
usha apa
2 yang kita nak tahu
4 jam keje  mengusha kete2 yang lalu ja
hehehehehehe
hobi2
tapi kan
banyak lori dari kete
hukhukhuk
balik pepagi
x byk kete
tapi dapat gak la tengok
BMW 7 series yg cantik
sebelum2 ni jumpa
x cantik langsung
3 n 5 series byk gak la yg lalu
common2
ngeh3
n yang peliknya
ramai tul rakyat malaysia ni yang minat kete
peti ais aka Alphard
macam2 kaler langsir saya tengok ade
hehehehehehe
n ade gak sebijik ja audi
x bape cantik sangat
paling best
bile dah nak masuk tol ayer keroh
akhirnya
sebijik kereta dream car saya lalu
waaaaaaaaaaaaahhh~
giler cantik!
ok
halimahton cepat2 la kaya
leh beli kete 2 sebijik
ngeh3

Saturday, May 7, 2011

EH, TAK SANGKA KO PULAK JADI LAKI AKU! ^^

tadi ko buzz aku kat YM. aku malas betol nak layan. aku tau ko just nak menhanjeng aku pasal aku kantoi tak mandi pi kelas pagi tadi. dan ko buzz lagik, dan ko buzz lagik. dan......... okeyh aku buzz balik. ko teros taip, "HOI BUSUK!" dan kita teros berbalah-balah, mengutuk satu sama lain...... sampai ke pagi... hey, ko tau aku sebenarnya tengah gadoh dengan BF aku, tapi dengan gadoh-gadoh dengan ko kat YM aku teros lupa rasa sedih aku...

macam biasa, pukul 11 time aku online. aku online ym, dan...... ko buzz lagik. aku macam seronok jek bergadoh manja-manja dengan ko semalam, maka hari nih aku pon teros layan dan layan dan layan.... sampai lebammm!

masuk hari ketiga, kita bukan sekadar bergadoh malah start share problem each other. mesti laa kau start dulu, sebab aku kan tengah dingin dengan bf aku. aku cerita lah pasal hubungan kiteorang, pasal bergadoh, pasal memujuk.... ko dengar jek, dengan ikhlas hati. sampai pukul 5am ko layan dengar citer aku.

hari keempat pulak, turn ko cerita semua. ko cakap ko malas kapel sebab ko ada sejarah hitam. aku paksa-paksa, ko pon cerita ex ko dulu curang dengan ko! dah laa dia curang dengan kawan baik ko. so, ko rasa malas nak cayer pompuan dahh. ko cerita jugak pasal some of girls who our classmate yang suka kacau-kacau ko. ko cakap, ko bukan tak suka tapi ko belom bersedia...

day-by-day kita dah jadik macam rutin sembang-sembang kat YM. kat kelas kadang-kadang jek kita bertegur sebab kita hanya sama satu kelas. ko pon busy aku pon busy dengan hal aku. kadang-kadang kalo aku atau ko tak online, mesti rasa incomplete gilaa.

satu hari, aku dapat tau bf aku ada orang lain. Miza nama skandal dia.. halaaa, Miza yang hot tuh. yang ko penah citer pasal dia dulu. Miza memang hot, cantik, kulit halus, bergaya, pandai, confident tinggi, etc2. pendek kata miza perfect lah. nak comparekan dengan aku, memang jauh laa bezanya.lama jugak aku bersedih. masa tuh aku tak online. aku menangis. ada dalam seminggu aku macam tuhh. rasa rendah diri beb! lagik pulak, dah laa bf aku cakap sendiri kat aku, dia sayang Miza lebih dari dia sayang aku! sedih kan?

weekend tuh aku online. aku remove bf aku dari fesbuk. dan jugak Miza. okk status dorang in relationship okk! ohh memang bf aku hot, baru seminggu clash dah in relationship. WT............

aku on ym. wahhh, ada banyak message dari ko. tiap-tiap hari ko bagi aku semangat! mana ko tau aku bersedih? terharu you.... tapi no wonder la kan, department kita bukan besar mana. mesti ada orang sok sek punyaa. malunyer aku! mesti semorang tau aku loser... demmm!

5 minit termenung depan skrin, ko buzz. aku tengok jekk. aku rasa malu. malu dengan semorang. tetambah dengan ko. konon-konon citer aku bercinta macam nak gilaa, tetiba......... hermmm.

ko keep on buzz ym aku, sebab aku tau ko nampak aku online kan? tetiba ko cakap, "dina, baik ko buzz aku balik. kalo tak aku kol ko sekarang!" halamakkk, aku tengah nangis nih mana boleh kasik dia kol. aku teros buzz cepat-cepat...

okk habes semua aku citer kat ko. dari A-Z. petang tuh jugak ko bawak aku jalan-jalan kat KLCC. dengan mata bengkak aku, ko try bagi aku gelak! macam-macam lawak ko buat. seryes, i'm tacing beb! tapi...... aku ingat kata-kata ko, ko tak nak berkapel, maka tak boleh laa aku nak ada perasaan lebih-lebih kat ko.

semua maintain macam ni jek. kita still kawan. ko selalu bagi semangat kat aku. bila kita free kita hang out sama-sama. sampai laaa masa kita grad, tak der apa-apa yang berubah. ko dengan aku still kawan.....

----------------------

aku kena posting kat johor, ko pulak sabah. still ym dengan fesbuk penghubung kita. oh yea, aku benci pegang handphone, maka kita memang jarang berhubung melalui telephone.

ko selalu tanya aku, "ada bf baru belom?" aku.... "nanti dulu serik lagik!" aku malas tanya ko sebab ko memang akan jawab, "nak teros kahwen jek!"  okk, fine!

selama tiga tahun, kita tak jumpa. ye laa, hometown ko pahang, aku perak! kalo balik sekali-sekala mesti banyak hal dengan keluarga nak uruskan. memang berhubung dengan cara itu, ym dan fesbuk....

-----------------------------

hari nih 3 syawal. aku tak online dah tiga hari sebab sibuk dengan tetamu, dan kawan-kawan yang berkunjung. tetiba ko text aku, "aku nak ke perak dengan keluarga, ada hal..." aku, "sempat singgah la rumah.." ko balas, "meh address, full address, kalo sempat aku singgah!"sampai malam aku tunggu, nan adooooooo! so, aku tak harap apa-apa laa kan. ko pon cakap KALAU SEMPAT.

4 syawal. wedding kawan aku kat ipoh. aku bangun awal pagi sebab aku janji dengan yang lain nak bertolak dalam pukul 11 pagi. tapi hati aku berdebar-debar. ohhh, nak tengok kawan kawen kot sebab tuh berdebar.... pukul 11 pagi aku pergi... sampai ke malam jugak laa baru balik rumah. biasa la kan lama tak jumpa kengkawan sekolah...

balik rumah malam tuh, ibu, ayah dengan keluarga-keluarga lain tengah duduk kat ruang tamu. aku masuks emua mata pandang aku. aku mula cuakk. aik, takkan sebab aku balik lambat kena marah? aku kan dah besar..... ker baju aku over sangat? lipstik comot? eh, eh kenapa nih??

ibu panggil duduk sebelah ibu. seryes aku cuakk!

ibu: dina, ibu ada benda nak cakap nihhh........ (muka ibi senyum-senyum. tenang jek..)
aku: kenapa ibu? maaflah dina balik lambat, jumpa kawan-kawan seronok bersembang. dina janji dina takkan buat lagikk. (aku gelabah!)

semua tergelakk. kakak aku, abang ipar aku, adik-adik aku. hermmmm....

ibu: bukan tu laa dina. itu ibu paham. lagi pon dina dah besar, ibu tau dina pandai jaga diri...
aku: habes tuh ibu??
ibu: ibu dah terima pinangan seorang tadi untuk dina. dina pon dah lanjut usia, ibu nak anak ibu kahwin, ada keluargaa...
aku: hah? siapa ibu orangnya? ibu...... dina tak nak kawen lagik. dina belom jumpa suami yang baik buat dina lagikk. ibu... please....
ayah: tapi kami dah terima. budak nih cakap dia dah kenal dina 7 tahun dah. takper laa, esok dorang datang lagik nak dengar kata putus dari mulut dina, dina pikir yeaa...
aku: tapi dina berhak untuk tolak kan kalo dina rasa tak sesuai?
ayah: yea dina ada hak. tapi........ dina dah 27. karang lambat-lambat takder saper nak dina..


aku teros naik atas. ohh patot laa aku berdebar-debar. tapi....... siapa ek yang dah kenal aku selama 7 tahun? tah-tah ex aku? ohhhh NO! aku takkan terima diaa.......

aku teros on lappy. bukak ym. tunggu ko online. hermm, takder pulakk! mesti sebuk beraya nih. aku nak message ko citer apa yang terjadi, tapi........... ko mesti sebuk kot kan? hermmmm. so aku teros jek taip aper aku nak cakap.. nanti ko online mesti ko bacaa.. lepas taip-taip teros aku tertidor, penat berjalan seharian kot.

pagi-pagi lagi dah terbau sedap dari dapur. aku mandi, solat dan turun bawah...

"eh along banyak gila ko masak. saper nak datang?"
"kawan aku nak datang kang.. meh-meh tolong aku!"

pukul 9 pagi, makanan semua dah terhidang atas meja. ibu suruh aku tukar baju kurung. aku tak nak sebab aku nak tunjuk muka sememeh aku depan rombongan meminang tu karangg. haaa, baru dia tau betapa hodohnya aku... konpem teros rejek nak kawen dengan aku..

9.30 pagi rombongan pon sampai. ayah aku punyaa nak tunjuk baik, jempot dari depan pagar rumah. sebelum mak aku bangun bersalam mak aku bisik kat aku, "Dina pikir baik-baik. untok masa depan ko jugakk!'' teros ibu bangun dan ke muka pintu.

kakak aku tarik aku ke ruang tamu untuk salam-salam. aku pon bangun. seryes selekeh. aku pakai tshirt labuh kaler hitam, dengan seluar tidor. tudung indon kaler pink. biarkan ko kecewa wahai orang yang pepandai nak masuk meminang. hahaha!

sampai ruang tamu, aku terkedu.. aik, aik asal mamat nih ada sekali? aku salam semua pompuan-pompuan yang ada kat situ teros aku duduk sebelah ko. "amir, ko datang salah time laa. sekarang tetamu ayah aku tengah ramai. jom pergi dapur, kita makan-makan! kesian ko datang dari jauh.."

semua orang pandang aku... tetiba ayan aku bersuara....

"aik, kata tak nak terima, tuh dah ajak pi dapur makan-makan ape cer?

aku? haaaa?

"amir ko dah gilaa? ko jangan main-main amir. ko kenal aku macam mana kan? nih bukan hal kecik-kecik amir. ini seryes!"

amir: pasal aku kenal ko laa aku buat macam nihh. aku seryes dina! believe me....

aku............ teros nangis, dan............ yeah, i accept him tapi...... malu-malu!

------------------------

AMIR ZAQUAN:

sebenarnya kan.......... aku dah suka ko sejak kita sama kelas! tapi aku tak tau nak sembang aper. lucky ko approve aku jadik member ko kat fesbuk and ym. kebetulan ko kantoi tak mandi depan aku... memang aku senyum-senyum sepanjang hari tak sabar nak bahan ko sebab by that way baru aku ada point nak sembang dengan ko. hehehe~

masa ko citer pasal bf ko, aku sebenarnya jelesss. sebab tuh aku balas lambat. ko cakap aku sabae mendengar kan? sebenarnya takk, aku dok tahan hati... kalo aku balas on-the-spot wajib kantoi aku jeles. hehe..

kebetulan pulak bf ko bagi chance kat aku by dua kan ko! masa tuh aku sedih laa tengok ko sedih. tapi...... separuh hati aku dah nampak peluang aku cerahh...... yeahha!

kenapa lambat sangat kan aku take action? sebab.... aku nak tengok sejauh mana ko boleh lupakan bf ko. sejauh mana ko perlukan aku. tapi bila dah tiap-tiap hari ko mesti chat dengan aku, okk i think i mean a lot for you! kan?

and........ aku penah dikecewakan, maka..... i'm sick of couple. aku nak kawen teros! i told you earlier kan? so, sekarang aku dah try. cuak tau time baca kat ym tuh ko nak rejekk orang tuh.. tapi......lucky ko accept jugak aku! jom la kawen, jom laa kawen... cepat-cepat tau sayang... I LOVE YOU!

---------------------------------

FARAH MEDINA:

aku kan, aku kan............ okeyh, aku dah tersuka kat ko since ko hiburkan aku kat klcc time aku putus! hahaha. tapi.... ko kan laki, takkan aku nak start dulu kan? so, diam-diam sudahhh.

cakap panjang tak laratt......... so, I LOVE YOU TOO.... kawen? SABARLAA SAYANGG. opp!

-----------------------------------

just few days left. cuti sekolah nih kiteorang bakal berkahwin! yeahhaaaa........................ eh, eh nak panggil dia aper eh? hermmm.

- - -  - - - - - - - END - - - - - - - - - -

wajib ler cerita tipuuu..................... grrrrrr~ (takder kena-mengena dengan yang mati ataupon yang masih hidop!)

moral: kita tak tau kan saper jodoh kitaa.. tapi dah ditentukann... so.. jangan ler cinta kat pasangan kita lebih-lebih sangat.. yang still berkepel lerr... nak cakap lebih-lebih aku pon lebih kurang jek. sama-sama laa bermuhasabahh eh! peace:)

*hak cipta terpelihara: AISHA SAAD* Aisha Saad

Friday, May 6, 2011

bunga kobis =)

suka sangat makan kobis bunga. so saje je nak cerita skit tentang manfaat kubis bunga =)


Komposisi:
Kubis bunga mengandungi air, protein, lemak, karbohidrat, serat, kalsium, phosphorous , besi, natrium, kalium, vitamin (A, C, serta sejumlah kecil tiamin, riboflavin, dan niacin).  Kandungan zat yang berkhasiat, yaitu sulforafan dapat mencegah penyakit cancer.

Penyakit Yang Dapat Diubati =)
Kubis bunga berkhasiat sebagai ubat penenang dan anticancer.

Bagian Yang Digunakan
Bagian yang dapat digunakan adalah bunga. 


Kubis bunga digunakan untuk mengatasi:

  • sakit kepala,
  • gelisah, stres,
  • gangguan sirkulasi, dan
  • cancer.


Cara Pemakaian
Sediakan 25-30 g kubis bunga segar. Selanjutnya, kubis bunga ini dapat dikukus, ditumis, atau dimasak sebagai sayuran.


Sakit kepala, gelisah 
Kubis bunga dapat dimakan langsung atau direbus



Catatan

Pesakit gout dan tekanan darah tinggi dilarang mengonsumsi kubis bunga.


suka makan kubis bunga sebab dye x lembik sangat, sedap nyum2 dan berkhasiat! =)




Tuesday, May 3, 2011

heeeeeeeeeeyyyy awak!

heeeeyyyy awak
awak la
awak yang sedang baca ni
cepat nak blog awak
n ais jagung!
hahahahaha
=P

seminggu lagi seminggu lagi seminggu lagi ^____________^


along telah pun selamat sampai ke Melaka
ehem2 dye amik dari KLIA
rasanyer lps ni dye x kerja lagi kot kat saudi
dah nak tunang la katakan
hehehehehehehe
pg2 text aku
jeleskan aku
"bile balik.? coklat banyak ni ha"
dah la homesick
ceeehhh~
sabar ye kakakku sekalian
jangan habiskan coklat
paling penting pistachio tahu!
aku nak semua!
mhuahuahua~
aprikot, kurma, cheese, baju aku x heran sgt
hehehe
n siti hajar
macadamia simpan skit untuk saya!
habis siap kau!
heeeeeeeeeeeeee~
>_____________<


rasa macam kat rumah la plak ^____________^


homesick homesick homesick!
seminggu je lg Halimahton 
sabar ye
huhuhu
so
apa yang saya buat untuk menghilangkan sedikit
homesick
yaaahhhh~
pg2
goreng kueh tiaw goreng + telur dadar
macam mama selalu masak
minum dengan air milo
nyum2
terasa macam kat rumah
^_______________^