just wanna have bright smile everyday ^^

Monday, March 28, 2011

saya suka makan ABC >__________>

sedap ABC ni ade eskrem n coklat lagi
saya suka makan ABC
suka suka suka =)
gambar candid dr Azrulfirdaus
terima kasih
cantik gambar guna camera mahal ni
>___________< 


Friday, March 18, 2011

minggu yang penuh dengan aktiviti tapi saya tidak stress sedikit pun sebab.... XD~

minggu ni sangat la banyak bende
isnin : hantar esemen geotech, practise PCS
selasa : present PCS, kerja2 event, meeting (kelas pack mcm hape)
rabu : hantar lab report + test geotech
khamis : test theory of structure (kelas pack giler hari ni),meeting
jumaat : hantar esemen TOS ,test prob stat

begitu la seminggu yang tiba2 pack mcm hape
bese x de la pack gitu
XD~

jadi nak kongsi sedikit tip dari diri sendiri tentang macam mana nak kurangkan stress time2 busy ^_^

1. cukup tidur dan rehat
mcm mana busy pun malam aku tetap tidur kul 11 or 12
tidur dalam 6,7 jam
if cukup rehat pagi bangun segar dan ceria XD~

2. jangan tidur lepas subuh
serius bila x tidur lepas subuh
rasa macam banyak masa ja. 
belajar pagi2, siapkan esemen, report apa2 ja la

3. makan sarapan
hepi je dpt isi perut yang bunyi lagu keroncong sebatu leh dgr =P
n ada banyak tenaga untuk hari yang busy

4. jangan tangguh kerja
ade masa even sekejap pun, buat la kerja2 yang ada
t xde la stress saat2 akhir

5. pastikan meja study bersih dan ade ruang yang luas untuk wat kerja
jangan buh buku2 or bnde yang serabut kecuali bende2 yang perlu ja. 
sedia kan mmg ruang ats meja 2 untuk study
bende2 len campak kat ruang lain ats meja 2 XD~
kalau meja serabut akan membuatkan diri anda lagi serabut =)

6. minum banyak air dan berehat bila penat dan duduk tarik nafas dalam2
minum air dan tarik nafas dalam2 bila penat dapat memberi oksigen pada otak
kalau dah study berjam2 rehat la dlm 30 min pun ckup
baring ats katil
tenangkan diri

7. berbual2 dan gelak2 dgn kwn2
jgn la time busy asik stress ja
xnak bercakap dengan org
ketawa boleh kurgkan stress
tapi jgn la sampai duk gosip2 lama2
kerja 1 pun x jalan

8. berfikiran positif
contoh= semoga dipermudahkan =)

9. x faham tanya kawan
t xde la stress sorg2

10. sembahyang (doa) dengan tenang dan bantu kawan2 =)

11. kalau orang sakitkan hati kita, just ignore dan senyum sahaja =)



Saturday, March 12, 2011

17.3.2011 ^_______________^

seriusly x sabar nak tunggu 17 hari bulan ni
bila pk2 kan
aku rasa nak tersengih ja
heeeeeeeeeee~
padahal pagi tadi sedey gila babeng
huaaaaaaaa~
mahu nangis
lepas 2 pk je pasal 17.3.2011
gembira gembira gembira
rasa nak lompat2 ja
weeeeeeeeeee~

lagu tarik piano! XD~

Grenade – Bruno Mars Song

[Verse 1]
Easy come, easy go,
That’s just how you live, oh,
Take, take, take it all,
But you never give.
Should’ve known you was trouble
From the first kiss,
Had your eyes wide open.
Why were they open?
[Bridge]
Gave you all I had and you tossed it in the trash,
You tossed it in the trash, you did.
To give me all your love is all I ever asked, ’cause
What you don’t understand is
[Chorus]
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah)
You know I’d do anything for ya (yeah, yeah)
Oh, oh, I would go through all of this pain,
Take a bullet straight through my brain!
Yes, I would die for ya, baby,
But you won’t do the same.
No, no no
[Verse 2]
Black, black, black and blue, beat me ’til I’m numb,
Tell the devil I said “hey” when you get back to where you’re from.
Mad woman, bad woman, that’s just what you are,
Yeah, you’ll smile in my face then rip the brakes out my car
[Bridge]
Gave you all I had and you tossed it in the trash,
You tossed it in the trash, yes you did.
To give me all your love is all I ever asked, ’cause
What you don’t understand is
[Chorus]
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah)
You know I’d do anything for ya (yeah, yeah)
Oh, oh, I would go through all of this pain,
Take a bullet straight through my brain!
Yes, I would die for ya, baby,
But you won’t do the same.
[Verse 3]
If my body was on fire,
Ooh, you’d watch me burn down in flames.
You said you loved me, you’re a liar, ’cause you never, ever, EVER did, baby!
But, darling
[Chorus]
I’d still catch a grenade for ya (yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah)
You know I’d do anything for ya (yeah, yeah)
Oh, oh, I would go through all of this pain,
Take a bullet straight through my brain!
Yes, I would die for ya, baby,
But you won’t do the same.
[Outro]
No, you won’t do the same
You wouldn’t do the same
Ooh, you’d never do the same
Ohh, no no no


Listen to Songs: http://videokeman.com/bruno-mars/grenade-bruno-mars/#ixzz1GM1HEZyK

Wednesday, March 9, 2011

life will never ever be fair

life will never ever be fair
hmmmmm...
kadang2 kita akan rasa hiudp ni x adil
kenapa orang ni dapat ni dapat 2
kita x dapat
kenapa kita kene ni kene 2
orang lain x kena
mungkin akan ada kata2 ni yang terdetik di hati
apa yang terjadi kat kita
baik atau buruk memang sudah tertulis
kita x boleh la nak salahkan orang lain
mungkin ada hikmah tanpa kita sedari
^_^
aku lagi suka jadi seorang yang difikir jahat
dari orang fikir aku baik 
sebabnyer.......
kalau orang fikir kita baik
kita kene maintain aja
once kita dah buat jahat sekali
selamanya kita buat baik banyak2 kali pun
orang dah cop kita jahat
kalau orang fikir kita jahat
kita boleh buat bodoh ja
ske hati la aku nak wat apa pun
kau kisah apa
hahahaha
orang tersangat la normal suka judge seseorang
dari apa yang mereka dengar dari kawan2 mereka
bagi mereka
source 2 lebih tepat
tapi macam mana kalau source 2 salah
pertama akan dapat dosa mengumpat
kedua dapat dosa memfitnah
ketiga(mungkin) mengecilkan hati orang itu dengan sikap kita
keempat(mungkin juga) memutuskan perhubungan
bahayakan mulut ni
kalau kunci je boleh
lepas 2 kunci 2 buang kat laut
bagi ikan makan
XD~
biar kurang sikit dosa
tapi bila kurangkan cakap pun
orang x puas hati!
macam mana ni!
hahahahahaha
life will never ever ever ever be fair!!!~
peace no war
^______^



ni utp ke toronto ye??? XD~

ni utp ke toronto ea ea ea
hahahahahahaha
nak dipendekakn citer
aku balik la meeting dari v3
otw la balik ke v5 2
ade la nampak scene2 yang romantik
adoai~
jalan mula nampak la 1 couple ni main nak x nak nak xnak eskrem
aku nak je kata
bak sni eskrem 2 klu x nak sgt
hahahahahahaha
dah la aku ni suka makan eskrem bgs sgt la 2
then jalan depan skit
nampak la plak aksi manja2 
main urut2 tepi , belakang depan
mana2 la
haih~
then jalan depan lagi jumpa lak 1 couple ni
duk peluk2
n kissing
ok!
xnampak ke orang lalu wei
this is UTP not Toronto
haish~

Friday, March 4, 2011

MENGAPA GADIS-GADIS HARUS BERKAHWIN DENGAN ENGINEER…..=)

Mengapa anda perlu berkahwin dengan seorang Engineer ..Biarlah saya memberitahu anda mengapa gadis akhirnya harus berkahwin dengan seorang Jurutera daripada Graduan dari Fakulti Undang-undang, Pengurusan, Seni atau Perubatan. Ia mempunyai tiga keuntungan yang berbeza dripada semua graduan itu.



Keuntungan 1: gaya hidup y lebih SEcURE

Seorang boyfriend jurutera dapat menyediakan anda dengan gaya hidup yang selamat. Pada umur 27 tahun, seorang jurutera mungkin mempunyai pangkat ,pekerjaan yang memberinya pendapatan tinggi untuk memiliki kereta, melabur, memiliki kehidupan yang selesa, dan berkahwin dan membeli rumah juga.




lulusan Undang-undang masih bekerja sebagai orang bawahan di firma undang-undang.

Sebahagian besar lulusan pengurusan baru saja gagal dalam rancangan perniagaan pertama mereka.

Lulusan seni masih mencari pekerjaan.

Dan lulusan sekolah perubatan masih tinggal di rumah sakit.



Keuntungan 2: kerajinan yang tiada tandingannya


Seorang boyfriend jurutera akan meluangkan sejumlah masa dan usaha yang tidak dapat dibayangkan untuk memahami anda. Jurutera benar-benar berusaha dengan sangat keras untuk memahami pekerjaan mereka. Anda boleh percaya bahawa mereka benar-benar akan berusaha untuk memahami wanita juga, sama seperti bagaimana mereka memahami pekerjaan mereka, apabila mereka percaya bahawa anda adalah yang terpilih.Jika mereka tidak memahami pada mula nya, mereka akan terus berusaha.Walaupun mereka masih tidak memahami, mereka akan mencari kaedah yang tepat untuk membuat anda bahagia.. (misalnya membeli cincin berlian = bernilai 1 minggu kebahagiaan.)Setelah mereka mengetahui formula rahsia itu, mereka hanya akan terus mengulanginya sehingga hasil yang diingini muncul.





Berbeza dengan Peguam yang akan berdebat dengan anda.

Lulusan Pengurusan yang akan cuba untuk mengawal perbelanjaan anda,

Sarjana Seni yang tidak tetap pendirian..

Dan lulusan perubatan yang akan mengubah gaya hidup anda.

Dan anda tahu apa, ianya benar-benar sangat mudah untuk membuat jurutera percaya bahawa anda adalah 'satu' itu. Katakan bahawa anda seperti salah satu daripada projek mereka dan mereka akan tertarik dan menyayangi anda selamanya




Keuntungan 3: Seorang boyfriend jurutera tidak akan pernah mengkhianati kepercayaan anda.



Izinkan saya memberi tahu anda apa yang salah dengan graduan yang lain –

Para peguam akan berbohong tentang segala sesuatu.

Lulusan Pengurusan akan menipu wang anda.

Lulusan seni akan menggoda anda,

dan anda mungkin hanya terlihat seperti mayat lain untuk lulusan perubatan.



boyfriend jurutera anda terlalu sibuk untuk mencari perempuan lain, dan bahkan jika dia melakukannya, dia terlalu bodoh untuk berbohong kepada anda tentang itu. Oleh kerana itu, seorang jurutera adalah teman yang paling aman yang pernah anda temui - cukup kaya, akan terus berusaha untuk memahami dan menyenangkan anda, tidak mempunyai masa untuk mempermainkan anda, dan terlalu bodoh untuk berbohong kepada anda. Tambahan lagi,mereka lebih bergaya berbanding yang lain

p/s: di ambil dari FB XD~