just wanna have bright smile everyday ^^

Monday, January 31, 2011

"Maybank" XD~


bangun pagi dengan berkobarnya...
x tidur lepas subuh ni
sebab semangat yang menyala2... wakakaka
act nak pi "maybank"
ok sebuah bank bernama may n bank
XD~
dipendekan citer
aku pun ajak la nadia pi "maybank"
konon2 la bangun pagi2 pi google
mana la "maybank" paling dekat
so dapat la
selepas itu
kami pun pergi la
cari punya cari x jumpa
haih~
selepas itu guna la teknologi GPS
wah~
hebat sampai masuk lubang...
rasa macam nak tercabut ja tayar kete aku!
hukhukhuk
we go round round round
cilok sana cilok sini
belok sana belok sini
kawasan ntah apa2
n guess what
slps aku ckp OMG
xkan la ni "maybank" nya!!!~
kakak GPS pun kata
"Anda telah sampai ke destinasi!"
baiklah~
kami gelak macam orang gila
kalau boleh guling2
aku rasa dah sampai UTP dah berguling 2 XD~
Kawan aku ni paling x leh blah
gelak lg hebat
xleh berhenti!
hahahahahaha!!!~
selepas puas gelak.. 
untuk mengubat hati ini
aku pi la beli buah tembikai n jambu batu
best ni wat fruit salad
epal n oren pun ada
marvelous wallah~
maka mungkin aku akan mencari 
"maybank" itu pada hari dan waktu yang lain
hahahaha...


Thursday, January 27, 2011

Fitness Week =)


mochimaro buat workout lalalala XD~
hahahahaha
Starting this week
im gonna be busy with my new fitness routine
hmmmmmm...
a very very very extra energetic of me
^_^
my beloved rum8 wants 2 loss some weight 
n i want 2 fit myself
^^
but
since came back
i lost my appetite again n again 2 eat rice
hmmmmmm...
im  ald losses some weight i think ="(
my diet (eating habit 4 this week)
breakfast = a cup of luke warm milo
lunch = bread bread bread =)
dinner = rice with vege n NO chicken, meat n fish
about my workout
Monday  evening went 4 a jog
Tuesday same also
Wednesday morning swimming
Thursday evening aerobic n gym stuff
Friday evening swimming again
thats how my lifestyle will be throughout this whole semester
interesting rite???
its gonna be fun n enjoyable
^___________^

   

Tuesday, January 18, 2011

beauty from soul =)


The beauty of a woman 
is not in the clothes she wears, 
the figure that she carries
 or the way she combs her hair. 
The beauty of a woman
 must be seen from in her eyes,
because that is the doorway to her heart,
 the place where love resides.
The beauty of a woman
 is not in a facial mode
 but the true beauty in a woman
 is reflected in her soul. 
It is the caring that she lovingly gives 
the passion that she shows. 
The beauty of a woman grows with the passing years.

Monday, January 17, 2011

hari ni aku frust XD~

hari ni cuaca sangat best
dah la demam, pening, selsema bla bla bla
hahahaha
lepas itu kena jadi driver pula
hantar mamaku kesana kesini
4 tempat sekali dalam satu hari
ai ai captain !!!~
XD~
mula2 pergi ke bank maybank
time2 tengah tunggu mama 
hobi aku adalah tengok currency matawang
hahahaha
duit US n pound sterling dah turun la
ohoooo~
selapas itu
destinasi ke2
pi la kedai pengantin
nak tahu barang untuk sapa
jeng jeng jeng
heeeeee~
purple rose
alamak!!!~
ada tawaran kerja la
nyesal x apply sebelum ini
hehehehe
beli punya beli
aku yang pilih tema n semua design
walahwei!!!~
hantar siap ja
xde keje nak wat2 sendiri
tempah ja
senang citer !!!~
>___________<
selepas itu pergi pula ke Jackel beli bed sheet pengantin
tbe2 ja tangan gatal la
gatal la gatal la
nak tahu apa
apa lagi
dapat jeng jeng jeng 
RM *00.00
hahahaha
banyak2
lebih separuh scholar gitu
hahahaha
mama kata hadiah bufday
terima kasih mama
leb u muahmuah la
^____________^
lepas itu mama suruh beli baju kurung kat jackel
aku terus berkenan pada satu baju ni
tapi aku frust
frust frust frust !!!~
aaaaaaa!!!~
muat tapi senteng !!!~
adeh~
cantik la baju 2 RM80 ja
murah murah murah
sebab sulam sulam
haih!!!~
lepas itu
dengan frust nya aku pun pi aku dan mama 
pergi kedai beli nasi beriyani 
yang aku rasa paling sedap kat melaka
then aku pun drive pulang dengan frust nyer
huhuhuhuhuhu
frust frust frust 
XD~   

Friday, January 14, 2011

new product from maybelline new york =)


tada~
berbaloi juga beli ni.. 
ada 8 problem solved ^^

1. More radiant
2. More hydration
3. Improved clarity
4. Smother 
5. More even tone
6. Less breakout redness  
7. Fewer lines
8. Better appearance 
^_________^



aku sangat2 memerlukan no 5.. 
jadi beli la...
hehehehe
for better lagi look gunakan 
maybelline clearsmooth shine free face powder


selamat mencuba 
credited to may make up product 4 this experiment 
^_________^


Thursday, January 13, 2011

Episod 3 : Aku dan Layang-layang =)

layang2 sangat memberi aku
 satu kenangan yang sangat indah =)
kenangan aku dan abah
dulu aku anak abah
kenangan indah sebelum semuanya berubah
sebelum jurang hubungan kami semakin besar
ada kisah yang membuatkan
kami jurang itu
tapi biarkan aku ingat yang indah 
^__________^

masa aku kecil
aku suka sangat2 main layang2





abah aku pandai buat layang2
semua terbang
abah aku guna concept physic wooo
hahahahaha
aku pun ada la buat layang2 sendiri
ada terbang 
ada gak x terbang
hahaha







dulu layang2 biasa patern macam ni ja
tapi sekarang dah macam2 bentuk
cantik2 belaka 
^________^




main layang2 x ada la seseronok mana
tapi kalau kita main dengan orang yang kita sayang
sememangnya seronok
bila main layang2
aku akan lepaskan talinya
biarkan layang2 2 terbang bebas berdikari di langit biru
tiada halangan
seperti aku yang selalu hidup berdikari
seperti kenangan yang silam
yang aku lepaskan
hilang dari minda
kadang2 apa yang kita sayang
tidak semestinya kita miliki
kadang2 dilepaskan adalah lebih baik
dari terus memegang talinya
^_________^

Wednesday, January 12, 2011

hari ni sudah gembira ^___________^

semalam gila sedih
ada la 2 kisah yang membuatkan aku sedih
1 about family
1 about myself
hmmmm...
yang pasal family 2 really2
menyentuh lubuk hati aku yang paling dalam
hmmmm...
yang about myself 2 malas citer
=.="""
baru ingat nak sedih2 satu hari
tapi sedih x sampai sejam pun
hahahaha
sapa suruh orang2 2 pi kacau aku
kan dah kene sakat
adoai aku ske usik org
sakat sampai org geram..
tapi x de la sampai marah
hahahaha
terima kasih la pada semuanya
korang sporting
rasa nak gelak guling2 semalam
^________^ 

Tuesday, January 11, 2011

ada siapa nak bunuh aku??

ada siapa nak bunuh aku x?
sila la bunuh aku
aku maafkan
sedih terlampau selama 1 hari
="(
tukar template sbb x de orang nak bunuh aku =.=" 

Monday, January 10, 2011

suka suki dengan C6-00 =)







swatch ton cheminlrg
snow man dari botol plastic =)




asikrim muak giler =P


my favorite creamy carbonara at pizza hut 
my beloved rum8 =)


tasik kering




kuat makan =P


buat sendiri chocolate milk shake =)
chocolate from my fren =)


jeles tgk gemok tdo =P





hari ni makan sayur dengan nasi ja =.="

menu tengah hari
************************************************************************************
siput sedut masak lemak
ikan keli masak lemak cili api
sayur sawi jepun masak dengan cendawan
ikan goreng cicah kicap cili api
ikan masin + telur asin
air limau ais
************************************************************************************
wawawawa ="( seafood ja
nampaknya hari ni aku makan nasi dengan sayur je la
=.="
dah seminggu lebih x makan seafood
setelah penyakit aku menular dengan hebatnya
=.="
sabar je la

Sunday, January 9, 2011

azrul si promoter =P

terima kasih la pada en azrulfirdaus muhamad roshdi 
rasa macam nak kene heart attack ja
bila buka blog hari ni =.="
semalam baru 300 lbh
tiba2 jadi nak dekat 400
terkejut

azrul ko nak hadiah ke kerana rajin sgt promote aku nyer blog ni
???

kakak2 comel CV =)

taken from FB mostly ur profile pic... minta maaf =)... 

fare =)
ara =)
fadhilah =)
diah =)
kb =)
azimah =)
ieyra =)
shidah =)
fadiyatul =)

pipah comel =)
nadia =)

 
syara =)
wawa











roro =)



* walau apa pun yang terjadi aku tetap sayang korang semua =) *
marsilla x de lak gambar..huhuhu