just wanna have bright smile everyday ^^

Thursday, April 12, 2012

berenang: bukan hobi tapi kegilaan =P

orang2 yang terdekat saya kalau nampak je saya hari rabu or jumaat petang
dah x tanya dah dari mana
dyeorg akan kata
baru balik dari swimming ye
hahahaha
saya start pergi swimming pool since dari 2nd 1st until end of 2nd 2nd
n saya still x pandai berenang
kawan2 yang lain semua boleh la gerak jauh sket
saya ni?
TT__________TT
sedih2
tapi x pe saya seorang yg sangat passionate 
belajar sket2
i have a lot of teachers 
tgk akak ni pandai berenang
approach 
akak macam mana nak berenang macam 2
until in 3rd 1st someone ajar saya dengan gigihnya sampailah saya pandai
gembira =D
from Grade 6 jump to Grade 2 =D

sekarang dah pandai berenang
dulu if tengok orang berenang cantik saya suka sangat tengok
n harap satu hari nanti orang akan puji saya berenang macam saya puji orang
dan itu akan menunjukan my improvement
n Alhamdulillah dah ade orang puji saya berenang cantik
he he he
impian saya dah tercapai
satu la
ade lagi satu
nak pro in semua gaya
now just pro in free style
n a little bit froggy style
belum lagi fully expert
still learning
n a lot to learn

i can say my friend
yang saya sedang ajar ni
tersangat beruntung 
saya stuck for almost 8 months 
but she
never stuck
sebab saya ajar teknik yang betul
kenapa la time saya dulu
lambat sangat cikgu nak datang
sampai lepas 1 year baru pandai berenang
huhuhuhu

n sekarang ni saya x boleh tengok orang nampak tersiksa berenang
i mean teknik dye salah
bukan nak bangga diri
but
saya pernah dalam keadaan itu selama 8 months 
so saya sangat faham perasaan itu
if i can help
saya akan tolong orang sampai boleh
berenang basic
dulu saya rasa xde pun kawan saya yang bantu saya
berdiri sebelah saya sampai saya pandai

but saya akan stay sebelah orang yg sy ajar sampai dye pandai
this is my passion 
apa yang saya tahu
saya x akan kedekut untuk kongsi
because
saya juga banyak belajar dari orang
berenang macam dah jadi sebahagian dari hidup saya
still banyak lagi kene belajar Halimahton
n i will continue learning 
^_^

Wednesday, March 7, 2012

first time..... =D

lama sangat2 x update blog. 
umur 21 tahun adalah umur yang paling istimewa bagi saya
entah la
tapi saya rasa sangat sangat sangat istimewa
rasa dah cukup dewasa untuk buat keputusan sendiri
dan rasa cukup dewasa untuk
tidak terlalu memikirkan apa orang akan kata
jika saya buat itu ini
pada umur 21 ni saya
telah beli barang2 yg first time dalam idup saya
saya beli
ho ho
jadi ini lah benda2 first time yang saya buat n beli
haaaaaaa

disebabkan saya suka berjogging
saya dah lama mengidam dekat 2 tahun lebih nak beli kasut jogging nike 
ha dapat pun beli.
yeah!
setelah umur 21 tahun. barulah saya ada perfume. dulu x suka sangat. allergic
bersin2 sampai selsema
but after keje kat kedai perfume for 3 months
ni la hasilnya
perfume sebotol hahaha
ni la perfume dari Tommy Hilfiger - dreaming
okey jangan perasan la ye bila saya tulis status 'dreaming' kat gtalk
hahaha =P
beli perfume dapat free 2 vials DKNY blossom n golden
beli 1 percuma 2.
weeee~
seronok =D

ketiga saya beli camera
1st time in my life
=D



tadaaaa~ pi buat manicure n buffering kuku
dari skola memang teringin sgt nak buat TT_____TT
jadi saya telah pergi
n hasilnya kuku saya 
berkilat bersih
ho ho ho

n lastly saya beli baju kotak2
first time beli n pakai
sebab saya rasa macam bukan diri saya
bila pakai pun rasa pelik
but org2 sekeliling kata nampak sesuai n style
huhuhu


hope that suatu hari nanti bila saya tengok gambar2 ni
saya akan hargai semua barang yang saya beli
kene jaga elok2
=D


Thursday, January 26, 2012

3 days at DKNY store =D

patutnya awal lagi dah balik UTP tapi disebabkan kak jasmine boleh2 mintak tolong kerja during CNY. so just korban sket la masa. bukan nak kejar duit sangat. kesian. bayangkan klu korang x dapat raya macam mana? mesti sedih giler kan. so xpe la. kerja 22,23 n 24 jan. rabu pg2 balik UTP. mmg penat sangat. drive sorg dari melaka-utp. huhuhuhu

DKNY punyer perfumes mmg la terkenal kat serata dunia je. sebut je DKNY mesti orang tahu. tambah ada DKNY be delicious Apple lagi la. bau memang sedap. bukan. sangat sedap. i really fall in love la dgn fragrance 2. ho ho. compare keje dekat versace dulu len sangat. kaunter 2 agak susah mahu jual. sehari nak jual sebotol pun agak susah. ho ho. stress gak la klu x jual TT________TT

selain DKNY kaunter ni jugak ada jual COACH, Tommy Hilfiger,Sean John n Aramis. mudah sket la nak convince customer beli perfumes kat sini. sebab well known. n ramai kata sangat lasting n high quality. tapi... kalau x tahu psal perfumes n cara nak promote pun x akan jalan sale. Alhamdullilalh kak jasmine ajar banyak benda. cara nak hold tester jarak yg betul n x sembur pun ada cara taw. awww~ dasyat kan? tapi seriusly betul. len cara sembur bau dye ada slightly different. dulu time kerja kat Versace Jay ada la ajar sket2. but i was left alone on my first day there! mmg banyak independent la. but its good for me. cara nak convince orang beli perfume bukan macam convince orang beli barang kat pasar malam or kedai2. nak kata macam mana ya.. convince memujuk tapi nampak sweet, soft, professional n very convincing dgn product tersebut. 

well, apa2 pun sangat enjoy kerja perfumes. perfumes bukan barang yang senang dijual. tapi kalau kita bijak memikat hati pelanggan pasti satu bill akan dapat dalam tangan. miss them sangat la lepas ni especially dgn Jay n Suzie =(

Thursday, January 19, 2012

last day of working at Prestige Products (M) Sdn Bhd =(

finally it comes to the end
huhuhu
so sad
meaning
dah semakin dekat untuk pulang ke UTP
i dont want to go home
TT______TT

x perlu nak sedih2
hidup ni masih jauh lagi Halimahton
there's a lot of good things waiting for u

at least semalam ada la good memory left there. kerja dari pukul 10 am and my permanent really2 hope that i can sell at least 2 perfumes n yesterday x de la banyak sangat orang. yang datang pun ramai chinese borong barang kat market. so depress that time. saya tolong orang buka first bill tapi saya x dapat buka2 juga. huaaaaaaaa~ but..... at 8 pm my first customer dtang. thank u Suzie sebab tolong saya. so saya dapat la jual perfume Versace Eau Fraiche sebotol. then Alhamdulillah bila saya balik kaunter, abang yang x jadi beli perfume guess hari isnin hari 2 datang balik. soooooooo surprised. biasanya 1 dalam 10 la customer nak dtg balik. but maybe its my rezeki for my last day. abang tu pun beli perfume guess untuk wife dia. abang 2 dari penampilan memang nampak cikai je. but guess what beg dye jenama PRADA. PRA. DA. dont judge a book by its cover. waktu nak bayar tu saya kata la 'lepas ni abang datang lagi saya dah xde dah. hari ni last day saya kerja'....

pulang kembali ke kaunter kawan abang 2 x habis2 lagi bau perfumes. abang ni kata kat kawan dia suruh beli perfume dari kaunter saya. n he said 'hari ni last day adik ni kat sini. nak sambung belajar. beli la satu. bagi sikit komisyen buat sambung belajar'.. saya macam terkedu. n kawan dia memang beli juga. n due2 pun rupanya ada kerja elok sangat. datang beli perfume untuk wife kat terengganu n bukan untuk diri sendiri. n last sekali yg paling baik abang ni suruh saya pakai jcard saya untuk dapat mata. seriusly abang dua orang ni baik sangat sangat. n friendly.

last day at least ada jual. kalau x jual mesti saya rasa stress sangat2. but Alhamdulillah ada la rezeki saya malam semalam. waktu nak kemas2 nak balik pun ada customer datang beli lagi. Alhamdulillah Ya Allah. sangat sangat bersyukur.

habis la merepek pada hari ni. terima kasih =D

luv luv luv


Thursday, January 12, 2012

sila belanja saya 1 he he =P




one of the best selling perfumes in Jusco
its affordable, lasting, extremely nice fragrance

pernah dengar x phrase 'diamonds were woman's best friends'? but now not anymore. sebab perfumes lebih dominant  dari diamond. especially bagi perempuan. x kisah la murah ke mahal ke asalkan wangi mesti nak spray banyak2 kat badan biar 1 dunia boleh bau. hahaha. hyperbola sangat. kdg2 sampai kawan2 tegur kau pakai minyak wangi 1 botol ye? =P

i never wore perfume b4. just guna losyen echanteur romantic sahaja. but sekarang ni saya sudah ubah perception.

seriusly perfume DKNY mmg best
i'm looking 4ward to work with DKNY store this CNY =D

DKNY be delicious 
yang ni adalah 1st fragrance

top notes:  apple, grapefruit n cucumber
middle notes: magnolia, tuberose, white muguet, rose n violet
base notes: sandalwood n white amber
seriusly memang bau real apple.
mmg delicious
nyum nyum

be delicious GOLDEN
new release dr DKNY

top notes:  orange blossom, white rose, plum
middle notes: casablanc lilies, vanilla orchid
base notes: sandalwood n teakwood
bau perfume ni sexy yet elegent
gives u the sense of confident n class
memang lasting. u spray in the morning n its still last until the end of the day =D

my favorite!
boleh la belanja saya
he he he
Be delicious fresh blossom

top notes: apple, grapefruit,apricot
middle notes: casis, jasmine,rose, muguet
base notes: blond wood n smooth skin accord
bau dye sgt best!
floral, fresh n young

 be delicious eau de toilette

 this one unique sikit sebab unisex
lelaki perempuan due2 boleh pakai
lebih kepada lighter n refreshing
bau memang sedap!

be delicious for men
Attached Image
bau yang ni gentleman skit
ada bau wood sket
sesuai untuk indoor n outdoor
tahan lama =D

overall DKNY fragrance memang well rounded la
sebab ada bau yang elegent, fresh, floral n lighter


hope u enjoy reading
thank u very much


luv luv luv

1st post for this year! horey horey =D

finally i wrote smthg here! its been a while since my last post. I'm not that busy just a little lazy. he he. little?? alright its a lot of laziness =P. As i'm working as promoter in cosmetics dept which i sell perfumes! i never like perfumes b4. i will sneeze when i smell perfume. but not anymore. I'm used to IT!. n the best part is I'm in love with the fragrance sooooo much. my store sell a lot of brand namely versace,givenchy,paris hilton,guess,rihanna,mont blanc,ferrari,bebe,moschino, beyonce n katy perry.  most of this perfumes came from Italy n France. its not easy to sell perfumes from my store. to compete with the other brands is very neck to neck. but i really love my job so much. but sometime it's really depressing when im not selling anything. not the commission that i badly want but the joy to sell =D. even though im just part timer but i feel responsible to achieve our target store. 

determination, passion just not enough . u know what. selling perfumes is the hardest thing. not everyone can effort to buy a single bottle of perfumes. one more thing to have is 'LUCK'. without luck what ever ways u convince the customer if its not ur luck u will not end  up opening the bill.

what ever job u r doing just have fun! 




Monday, October 3, 2011

esok cuti esok cuti ='D

hari ni masuk kerja kul 6! and esok C.U.T.I. ok x sabar. kerja dah 2 minggu. ni baru nak cuti. patutnya cuti 8 hari bulan t. tiba2 je akak supervisa eh x supervisor bagi cuti esok. lalalalala. gembira. rasa nak senyum sampai telinga je. lepas keje keje keje n keje bila dapat cuti sehari rasa gembira hati berbunga2. since balik dari UTP 16 hari bulan aku rehat 2 hari je 17 n 18. 19 sept dah pi cari keje. 20 sept dah start keje. cepat sangat kan? time mula2 keje leh lagi ingat lagi paper2 final aku. 

macam2 pengalaman kerja yang dapat bukan sekadar penat je. macam2 perangai orang pun ada. ada yang ok ada yang k.o. biasalah 2 asam kehidupan. customer yang aku served pun macam2 bangsa pun ada. paling penting sabar je la. senyum senyum senyum. buat pekak je kalau customer banyak sangat soal. kita x boleh nak harapkan semua perangai manusia sama kan. tips paling penting kalau korang dapat keje yang perlu layan customer adalah SABAR JE LA.