just wanna have bright smile everyday ^^

Thursday, January 26, 2012

3 days at DKNY store =D

patutnya awal lagi dah balik UTP tapi disebabkan kak jasmine boleh2 mintak tolong kerja during CNY. so just korban sket la masa. bukan nak kejar duit sangat. kesian. bayangkan klu korang x dapat raya macam mana? mesti sedih giler kan. so xpe la. kerja 22,23 n 24 jan. rabu pg2 balik UTP. mmg penat sangat. drive sorg dari melaka-utp. huhuhuhu

DKNY punyer perfumes mmg la terkenal kat serata dunia je. sebut je DKNY mesti orang tahu. tambah ada DKNY be delicious Apple lagi la. bau memang sedap. bukan. sangat sedap. i really fall in love la dgn fragrance 2. ho ho. compare keje dekat versace dulu len sangat. kaunter 2 agak susah mahu jual. sehari nak jual sebotol pun agak susah. ho ho. stress gak la klu x jual TT________TT

selain DKNY kaunter ni jugak ada jual COACH, Tommy Hilfiger,Sean John n Aramis. mudah sket la nak convince customer beli perfumes kat sini. sebab well known. n ramai kata sangat lasting n high quality. tapi... kalau x tahu psal perfumes n cara nak promote pun x akan jalan sale. Alhamdullilalh kak jasmine ajar banyak benda. cara nak hold tester jarak yg betul n x sembur pun ada cara taw. awww~ dasyat kan? tapi seriusly betul. len cara sembur bau dye ada slightly different. dulu time kerja kat Versace Jay ada la ajar sket2. but i was left alone on my first day there! mmg banyak independent la. but its good for me. cara nak convince orang beli perfume bukan macam convince orang beli barang kat pasar malam or kedai2. nak kata macam mana ya.. convince memujuk tapi nampak sweet, soft, professional n very convincing dgn product tersebut. 

well, apa2 pun sangat enjoy kerja perfumes. perfumes bukan barang yang senang dijual. tapi kalau kita bijak memikat hati pelanggan pasti satu bill akan dapat dalam tangan. miss them sangat la lepas ni especially dgn Jay n Suzie =(

No comments:

Post a Comment